De Kunstverkenners komen er weer aan

De Kunstverkenners komen er weer aan

Nu donderdag gaat Kunstverkenner weer van start, een project dat jongeren laat kennismaken met theater in al zijn facetten. Daarvoor werken het Sint-Franciscuscollege, de Academie voor Muziek, Woord en Dans Beringen en cc Muze samen. Bijna 70 jongeren brengen dit voorjaar vier voorstellingen, geïnspireerd op klassiekers én hun eigen leefwereld.

Nu donderdag om 20 uur speelt Kunstverkenner Senior ‘Something is rotten in the State of Fantasy’. De toeschouwer komt terecht in het hoofd van Oscar Vlaming, een stoffige ambtenaar met een rijke fantasiewereld, waar een koning en een hertogin om de ‘waarheid’ strijden met als inzet de koningsdochter ‘Hope’. De Seniors bewerkten de teksten van auteur Wim Geysen tot een surrealistische voorstelling met een verwijzing naar Alice in Wonderland. Een pleidooi voor verbeelding en authenticiteit. Tickets: € 7, € 6, € 5, reserveren bij Muze.

De andere voorstellingen: zondag 30 april 20 uur Kunstverkenner Nestor met 'Pest', zondag 7 mei 18 uur Kunstverkenner Junior met 'Once upon a crime' en dezelfde dag om 19u30 'Assepoes' en zondag 14 mei 19 uur, Kunstverkenner Junior met ‘Lodewijk de koningspinguïn’.31923