Lof voor jarige KVLV en KWB Heusden

Lof voor jarige KVLV en KWB Heusden

In 't Kuipershof hebben vanavond een kleine 200 mensen de academische zitting naar aanleiding van 100 jaar KVLV en 75 jaar KWB Heusden-Centrum bijgewoond. De viering werd aan elkaar gepraat door Patrick Balette en bijzonder gesmaakt opgeluisterd door het koor Exsultate onder leiding van Bruno Sprengers en muzikaal begeleid door Guido Leenders. Namens de jubilerende verenigingen schetsten Claire Bussé en Ward Ceyssens het unieke van hun gezamenlijke viering, maar ook hoe elk zijn maatschappelijke rol speelt en die eigentijds probeert in te vullen.

Gewestelijk KVLV-consulente Kristel Braeken had het over de moed waarmee vrouwen 100 jaar geleden voor zichzelf en de anderen opkwamen, maar ook vandaag is het volgens haar evenmin evident om de KVLV in stand te houden. Ze gaf een cheque van 100 euro als symbolische bijdrage. Dirk Cottyn van KWB-nationaal bestempelde de afdeling Heusden met haar 370 leden en 35 bestuursleden als één van de grootste en hij pleitte in deze crisistijd voor meer KWB. Hij had een straatnaambord 'bruisende buurt' voor voorzitter Alain Jans meegebracht.

Burgemeester Mario Borremans sprak zijn bewondering uit voor de lange geschiedenis die beide verenigingen al hebben doorlopen en de vele actviteiten mét inhoud die ze ook vandaag nog op poten zetten. Schepen van cultuur Marleen Hoydonckx mocht de financiële daad bij het woord voegen en beide verenigingen een cheque van 400 euro namens de cultuurraad overhandigen. (meer foto's)31817