VLD: Gemeente moet kamperen aan scholen voorkomen

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Maandag 20 maart 2017
VLD: Gemeente moet kamperen aan scholen voorkomen
Open-VLD vindt dat het gemeentebestuur en vooral de schepen van onderwijs initiatieven hadden moeten nemen om het kamperen van ouders voor een school te voorkomen. Het afgelopen weekend hebben meer dan 20 ouders gekampeerd voor de ingang van de school van Boekt, onder wie de secretaris van de liberalen. De partij kan zich verzoenen met bepaalde voorrangsregels en dat die integratie en dergelijke moeten bevorderen.

Maar de partij wijst erop dat het systeem niet werkt, en dat verschillende van de kamperende ouders nog geen zekerheid hebben over een plaatsje voor hun kind. De partij vraagt een ondersteunende en sturende rol van de gemeente. Daarbij pleit ze voor een digitaal systeem. De VLD vindt dat de gemeente daar beter zou investeren in plaats in het gemeentelijk onderwijs, dat een minderheid uitmaakt. De liberalen buizen de schepen van onderwijs omdat ze een passieve houding belichaamt in plaats van een digitale interactie op te zetten.
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
3/2
Voor: Raymond Claes
Van: Godelieve Hermans
Het vijftig jarig bestaan van de revue was dit jaar een grote topper IEDEREEN EEN DIKKE PROFICIAT. Doe zo nog vele jaren verder!!
27/1
Voor: Raymond Claes
Van: Tony Lespoix
Proficiat aan t Heusdens Volksteater voor 50 ste jubileum opvoering Van premiére gisteren t es zoe vér
15/1
Voor: Jimmy Stalmans
Van: Leon Maes
Bedankt JS Heating voor de snelle en correcte reparatie van onze verwarmingsketel. Dat is service!
29/9
Voor: Monique Mechelmans
Van: Marijke Mechelmans
Monique, nog even hard doorwerken en dan ben je klaar voor je nieuwe uitdaging "Pompon". Alvast heel veel succes met je nieuwe bloemenwinkel. Zus, ik ben trots op jou!