Geen uitstel start schooljaar door Offerfeest

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Maandag 20 maart 2017
Het ziet er voorlopig niet naar uit dat de scholen in Heusden-Zolder de start van het volgende schooljaar zullen verplaatsen van vrijdag 1 september naar maandag 4 september. De schoolstart valt dit jaar samen met het Offerfeest van de moslims en Vlaams minister van onderwijs Crevits had de mogelijkheid opengelaten dat scholen met een grote moslimpopulatie zouden starten met een pedagogische studiedag. De moslims mogen immers gewettigd afwezig zijn op die dag. Bij de vrije basisscholen is op dit moment 1 september nog als startdag voorzien. Mogelijk komt het volgende week bij het overleg ter sprake maar een uitstel van de start van het schooljaar is weinig waarschijnlijk.

Bij de gemeenschapsscholen De Schans en De Luchtballon verwacht directeur Carlo Gyssens dat maar weinig leerlingen zullen opdagen. Toch houdt hij vast aan 1 september als start van het schooljaar omdat die dag totaal ongeschikt is om een pedagogische studiedag in te lassen. Voor de kinderen die wel komen, zullen er trouwens pedagogische activiteiten zijn. Hij wijst erop dat bij de start van een schooljaar op een vrijdag altijd leerlingen afwezig zijn doordat ouders hun terugkeer uit het buitenland uitstellen omwille van goedkopere vliegtuigtarieven.
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
22/6
Voor: Frans Hermans
Van: Jacqueline Cupers
Heel veel goede wensen voor jouw verjaardag op zaterdag 24/06 en een grote proficiat hierbij ook van je veel goede wensen voor jouw verjaardag Frans op 24/06 ,dikke proficiat ,veel fietsgenot fijne gezonde jaren van Jacqueline Veerle en Kurt
3/5
Voor: Ronny Claes
Van: Johan Claes
Proficiat met je 57 ste verjaardag!
28/4
Voor: marijke bloemen
Van: els winters
er is weer bijna een jaartje om. Proficiat met je verjaardag oude patient van neerpelt
25/2
Voor: JANG GERITS
Van: BUREN DE DRIJ DREVEN
WIJ WENSEN JANG NOG EEN DIKKE PROFICIAT MET ZIJN 90ste VERJAARDAG. GENIET ERVAN!