Geen uitstel start schooljaar door Offerfeest

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Maandag 20 maart 2017
Het ziet er voorlopig niet naar uit dat de scholen in Heusden-Zolder de start van het volgende schooljaar zullen verplaatsen van vrijdag 1 september naar maandag 4 september. De schoolstart valt dit jaar samen met het Offerfeest van de moslims en Vlaams minister van onderwijs Crevits had de mogelijkheid opengelaten dat scholen met een grote moslimpopulatie zouden starten met een pedagogische studiedag. De moslims mogen immers gewettigd afwezig zijn op die dag. Bij de vrije basisscholen is op dit moment 1 september nog als startdag voorzien. Mogelijk komt het volgende week bij het overleg ter sprake maar een uitstel van de start van het schooljaar is weinig waarschijnlijk.

Bij de gemeenschapsscholen De Schans en De Luchtballon verwacht directeur Carlo Gyssens dat maar weinig leerlingen zullen opdagen. Toch houdt hij vast aan 1 september als start van het schooljaar omdat die dag totaal ongeschikt is om een pedagogische studiedag in te lassen. Voor de kinderen die wel komen, zullen er trouwens pedagogische activiteiten zijn. Hij wijst erop dat bij de start van een schooljaar op een vrijdag altijd leerlingen afwezig zijn doordat ouders hun terugkeer uit het buitenland uitstellen omwille van goedkopere vliegtuigtarieven.
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
3/2
Voor: Raymond Claes
Van: Godelieve Hermans
Het vijftig jarig bestaan van de revue was dit jaar een grote topper IEDEREEN EEN DIKKE PROFICIAT. Doe zo nog vele jaren verder!!
27/1
Voor: Raymond Claes
Van: Tony Lespoix
Proficiat aan t Heusdens Volksteater voor 50 ste jubileum opvoering Van premiére gisteren t es zoe vér
15/1
Voor: Jimmy Stalmans
Van: Leon Maes
Bedankt JS Heating voor de snelle en correcte reparatie van onze verwarmingsketel. Dat is service!
29/9
Voor: Monique Mechelmans
Van: Marijke Mechelmans
Monique, nog even hard doorwerken en dan ben je klaar voor je nieuwe uitdaging "Pompon". Alvast heel veel succes met je nieuwe bloemenwinkel. Zus, ik ben trots op jou!