Het weer: meestal droog in 't weekend

Storingen schuiven net ten noorden van onze streken van west naar oost. Wolkenvelden domineren en er kan wat neerslag vallen, maar de hoeveelheden blijven beperkt in het weekend. Na het weekend nemen de neerslagkansen flink toe en er komt meer wind opzetten. Het wordt echter wel een stuk zachter.
Vandaag was er al flink wat zon in de ochtend, maar 't was wel koud met temperaturen rond het vriespunt. Naarmate de middag vordert komt er steeds meer bewolking opzetten, maar op een lokaal drupje motregen na, blijft het overwegend droog. Het kwik klimt tot 9 graden.
Morgen is het somber en grijs met nauwelijks opklaringen. Af en toe kan er wat motregen vallen, maar er zijn ook langere droge perioden. Het wordt wat zachter bij maxima rond 11 graden.
Maandag schuift een storing in de ochtend over onze streken met een flinke plens hemelwater. Na de middag volgen er enkele opklaringen, maar die worden afgewisseld door buien. Een donderslag is daarbij mogelijk. De maxima liggen rond 11 graden.
Dinsdag komt er een storing in de loop van de ochtend opzetten vanuit het zuidwesten, na de middag gevolgd door buien en opklaringen. De kans op onweer blijft bestaan en de maxima liggen rond 11 graden. Het gaat ook harder waaien.
De volgende dagen kan het kwik nog wat hoger uitkomen. Op donderdag is zelfs 13 graden mogelijk. Het is echter erg wisselvallig met geregeld regen en buien. Bovendien staat er een strakke wind uit het zuidwesten. (Michel Nulens - Meteoservices) 31406