Het weer: zachte temperaturen

Een krachtige depressie met kern nabij Ierland stuwt erg zachte lucht naar onze streken. Storingen schuiven daarbij over onze regio met vooral tijdens de nacht neerslag. In het weekend wordt het iets minder zacht en de regenkansen nemen toe.
Vandaag wordt koudere lucht verdreven en na de middag kan het kwik oplopen tot een graad of 10. Wolken domineren echter en af en toe valt er een bui. Lokaal zijn enkele opklaringen mogelijk.
Morgen blijft het droog tot de avond. Daarbij wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Na de middag neemt de bewolking toe vanuit het westen en in de avond volgt er regen. De maxima zijn bijzonder hoog bij gemiddeld 13 graden. De wind waait matig.
Vrijdag is het meestal droog bij een afwisseling van wolken en zon. Het is zacht bij 12 graden, al staat er wel een strakke wind uit het zuidoosten.
Zaterdag komt een storing opzetten met in de loop van de ochtend regen uit het westen. De rest van de dag verloopt regenachtig. Maxima rond 8 graden.
Zondag zijn er brede opklaringen in de ochtend, maar na de middag gaat het opnieuw regenen bij 8 graden.
Op de lange termijn zien we erg koude lucht vanuit Rusland naar het zuiden afzakken. Deze zou wel eens op het einde van volgende week tot bij ons kunnen doordringen, waarbij opnieuw winterse temperaturen kunnen voorkomen. Deze evolutie gaat gepaard met een hogeluchtdrukgebied, winterse neerslag wordt er daarbij niet dadelijk verwacht....voorlopig toch niet. (Michel Nulens - Meteoservices)30151