Van het ene avontuur naar het andere

Van het ene avontuur naar het andere

Kim Broux, Jochem Cuypers en hun kinderen Tristan en Nanook zijn weer enkele weken in onze contreien, en dat na hun zoveelste avontuur. Tijdens 'Living a Legend, be a Khan', trokken ze 2,5 maand door het Altai-gebergte in Rusland. Siberië doorkruisten ze met de fiets, Mongolië met paard en kameel. Zelf spreken ze van één van hun beste avonturen tot nu toe waarvoor ze de inspiratie haalden bij de Vlaamse priester William van Rubroek - die rond 1200 naar de grote Khan trok en daarover een boek schreef.

 De trip is ook onderdeel van hun groter project 'A family Odyssey to the Edge of the World'. Deel 1 in het oosten zit er dus op en binnenkort vertrekken ze voor het tweede, dwars door Patagonia. Daarna volgen deel 3 en 4. Ze willen mooie berggebieden doorkruisen en spectaculaire bergtoppen beklimmen. Ondertussen heeft Tristan op zijn 5de jaar al 500 bergtoppen achter de rug. Samen met kleine broer Nanook (3 jaar) heeft hij ook al de eerste 4000 meter top in het Altai-gebergte bereikt.

Ontslag genomen en huis verkocht

Jochem en Kim gaan erg ver om hun dromen te realiseren. Ze hebben in Noorwegen ontslag genomen uit hun vaste jobs en hun huis verkocht, ze leven nu eigenlijk in hun tent. Daarin heeft Tristan al 620 nachten geslapen en Nanook 445. De combinatie cultuur, natuur en geschiedenis vormt de kern van de reizen, onderweg krijgt Tristan thuisonderwijs of in dit geval buitenonderwijs. Ze komen ook geregeld medische problemen tegen die ze dan proberen op te lossen, soms moeten ze patiënten doorsturen naar meer gespecialiseerde hulp. Daarvoor is een groter budget nodig, daarom organiseren ze een lezing over de avonturen van Tristan en Nanook, op zaterdag 3 december om 20 uur in de Witte Zaal in Bolderberg.29366