Het weer: onweersdreiging

Na de onweders van vrijdagavond komen in het weekend storingen vanuit het zuiden opzetten en neemt de onweersdreiging toe. De temperaturen bereiken vrij hoge waarden en door de hoge vochtigheidsgraad voelt het drukkend warm aan. De weermodellen voorzien lokaal hevige buien met veel neerslag. Ook na het weekend blijft het wisselvallig en het wordt tijdelijk wat minder warm.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. In de latere ochtend kan er hier en daar een bui tot stand komen. Na de middag volgen er meer buien en is er ook kans op onweer. Het wordt drukkend warm bij maxima rond 23 graden.
Zondag kan het bij momenten erg onstuimig zijn. Buien en perioden met regen wisselen elkaar af. Soms zijn er stevige buien met veel regen en kans op onweer en hagel. Tussendoor zijn er echter ook drogere perioden. Maxima rond 21 graden.
Maandag domineren wolken het weerbeeld en van tijd tot tijd valt er regen. Er zijn echter ook drogere perioden, maar opklaringen zijn eerder schaars. De maxima liggen rond 17 graden.
Dinsdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er is kans op een lokale bui, maar vaak is het droog. Het kwik bereikt gemiddeld 19 graden.
In de tweede helft van de week wordt het terug wat warmer bij maxima rond 22 graden. Af en toe vallen er echter buien. Tegen het volgende weekend kunnen de maxima zomerse waarden bereiken. (Michel Nulens - Meteoservices) 27431