Het weer: warmer!

De volgende dagen gaat het kwik nog meer de hoogte in en komt zelfs boven 20 graden uit. Echter de atmosfeer is onstabiel en soms schuiven er storingen over onze streken. De neerslagkansen blijven dus hoog.
Vandaag is het bewolkt in de ochtend, maar meestal droog. Naarmate de dag vordert breekt de bewolking en komt de zon meer en meer tevoorschijn. Het blijft de rest van de dag droog bij maxima rond 19 graden.
Morgen schuift een storing over onze streken met vele wolken. De bewolking is voldoende dik om af en toe een drupje regen te lossen. Na de middag is er af en toe een opklaring, maar een lokale bui is eveneens mogelijk. Maxima rond 18 graden.
Zaterdag lijkt droog te verlopen en de zon kan tevoorschijn komen, al zijn er ook stapelwolken aanwezig. Met een zuidelijk briesje kan warme lucht worden aangevoerd, waarbij het kwik tot 23 graden klimt.
Zondag schuift een storing over onze streken met somber en regenachtig weer. Het kwik stagneert daarbij op 17 graden.
Na het weekend volgen enkele minder warme dagen met maxima rond 18 graden en er vallen enkele buien. In de tweede helft van de week komt het kwik opnieuw boven 20 graden uit, maar de kans op enkele buien (mogelijk met onweer) blijft bestaan. (Michel Nulens - Meteoservices)27330