Het weer: zomerse temperaturen!

Langs de westelijk flank van hogeluchtdrukgebied met kern over de Oostzee, wordt in een zuidoostelijk luchtstroming, warme lucht naar onze streken gestuurd. Er staat een topweekend voor de deur. Na het weekend wordt het wat minder warm en nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag domineert de zon het weerbeeld en zijn er slechts enkele wolken. Het blijft droog en het kwik bereikt een zomerse 26 graden. Later op de dag zijn er enkele stapelwolken.
Morgen is het stralend zonnig weer. Er kunnen enkele hoge sluierwolken voorkomen, maar de zon kan er los door schijnen. Met 25 graden is het opnieuw zomers warm.
Maandag komen er meer wolken voor, maar de zon is vaak aanwezig in het weerbeeld. Op het einde van de dag bestaat een kleine kans op een warmteonweer. De maxima liggen rond 24 graden.
Dinsdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Later wordt het zwaar bewolkt en kunnen er enkele buien vallen. De maxima liggen rond 21 graden.
De volgende dagen is het licht wisselvallig met enkele buien, maar tussendoor ook een aantal opklaringen. Het kwik bereikt meestal 20 of 21 graden. In het weekend wordt het een stuk kouder. (Michel Nulens - Meteoservices) 26205