Het weer: zacht en wisselvallig!

Terwijl het oosten en het noorden van Europa stevig winterweer kent met soms overvloedige sneeuwval, ijzel en vriestemperaturen, blijven zachte luchtstromingen onze regio domineren. De aangevoerde lucht is gestoord, waarbij regen en buien vaak onderdeel uitmaken van het weerbeeld.
Vandaag domineren wolken, maar het eerste deel van de dag verloopt overwegend droog. Na de middag komt een storing opzetten en volgt er regen vanuit het westen. De maxima liggen rond 9 graden.
Morgen bereikt het kwik een graad of 8. Het is hierbij meestal droog, maar de wolken zijn dominant aanwezig in het weerbeeld. Mogelijk kan er in de namiddag een streepje zon tevoorschijn komen.
Donderdag neemt de bewolking al vlug toe in de ochtend en komt er flink wat regen opzetten vanuit het zuidwesten. De regen houdt aan tot de late namiddag. Maxima rond 9 graden.
Vrijdag is het droog in de ochtend, maar later kan er een drupje motregen vallen. Na de middag volgen er enkele opklaringen en blijft het, op een bui na, overwegend droog bij maxima rond 8 graden.
Zaterdag verloopt droog en er is ruimte voor de zon. Na een koude ochtend bij minima rond 4 graden, kan het kwik tot 11 graden klimmen.
Zondag is het betrokken en een storing brengt enige tijd regen. Na de middag wordt het stilaan droger. De maxima liggen rond 10 graden.
Na het weekend wordt het stilaan wat kouder en wat winterse neerslag is mogelijk. In de tweede helft van de week lijkt het wel gevoelig kouder te worden met kans op nachtvorst. (Michel Nulens - Meteoservices)23866