Het weer: zachte luchtstromingen

Langs de noordelijke flank van een hogeluchtdrukgebied over het zuiden van Europa, domineert een zuidwestelijke luchtstroming over onze streken. De aangevoerde lucht is zacht, maar op tijd en stond zijn er ook regenzones.
Morgen stroomt zachte lucht over onze regio bij maxima rond 13 graden. Er zijn talrijke wolken en de zon komt nauwelijks tevoorschijn, maar het blijft wel overwegend droog. Er staat een matige wind.
Donderdag is er weinig verandering in het weerbeeld. Het blijft meestal droog en af en toe zijn er enkele opklaringen. De maxima liggen rond 12 of 13 graden.
Vrijdag komt een volgende storing opzetten en brengt vooral na de middag perioden met lichte regen. Het kwik bereikt 12 graden.
Zaterdag is het zwaar bewolkt tot betrokken en periodiek kan er wat regen vallen, al zijn er tussendoor ook langere droge perioden. De maxima liggen rond 12 graden.
Zondag wordt erg warme lucht aangevoerd en komen de maxima uit op 15 graden. Een storing zorgt echter eerst voor wat regen, maar na de middag lijkt het droog te blijven.
Na het weekend blijven de zachte luchtstroming aanhouden met maxima tussen 13 en 15 graden, maar er valt af en toe regen. In de tweede helft van volgende week wordt het iets minder zacht. (Michel Nulens - Meteoservices) 23507