Het weer: zachter!

Met zuidwestelijke luchtstromingen wordt wat zachtere lucht aangevoerd en komen de maxima rond of zelfs iets boven de normale waarden uit. Na de doortocht van een storing volgen een paar overwegend droge dagen met ook wat zonneschijn. Na het weekend nemen de regenkansen echter toe.
Vandaag na nevel en mist, domineren wolken het weerbeeld en lokaal is een drupje regen mogelijk. Meestal blijft het echter droog en de maxima komen uit op 13 graden.
Morgen kan mist het zicht lokaal in de ochtend sterk beperken. Nadien zijn er enkele opklaringen, maar na de middag neemt de bewolking gestaag toe. In de avond volgt er regen vanuit het westen. De maxima liggen rond 12 graden.
Donderdag is er wat regen mogelijk in de ochtend, maar nadien blijft het meestal droog. Wolken domineren echter, maar het kwik kan wel oplopen richting 15 graden. Er staat een matige wind.
Vrijdag wisselen bewolkte perioden af met opklaringen en het blijft droog. Het kwik bereikt hierbij 14 graden. Er staat een zwakke zuidwestenwind.
Zaterdag is er geregeld zonneschijn en komen de maxima uit op 15 graden.
Zondag kan er wat regen in de ochtend vallen. Nadien blijft het droog en na de middag zijn er ook enkele opklaringen. Maxima rond 13 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)
23058