Het weer: zonnig maar koud

Onder impuls van een krachtig hogedrukgebied over de Scandinavische landen wordt droger, maar koude landlucht naar onze streken getransporteerd. Het wordt zonniger, maar ook een heel stuk kouder. Tijdens het weekend zien we de invloed van het hogedrukgebied gestaag toenemen door de zon die steeds meer tevoorschijn kan komen.
Vandaag wisselen zon en wolken elkaar af. Het blijft droog en de maxima komen uit op gemiddeld 15 graden. Er staat een zwak briesje uit een noordelijke sector.

Morgen is er flink wat zon, al zijn er ook nog een aantal wolkenvelden die de zon af en toe kunnen verstoppen. Het blijft evenwel droog en de maxima komen uit op 16 graden.
Zondag domineert de zon van de ochtend tot de avond. Er komen nauwelijks wolken voor en het blijft uiteraard droog. Met een matige noordoostenwind wordt koude lucht naar onze streken gestuurd, het kwik stagneert op 13 graden.
Maandag is het flink zonnig, maar toch wel behoorlijk koud. In de ochtend liggen de minima rond 1 graad, waarbij het aan de grond tot lichte vorst komt. Het kwik komt uit op maximaal 12 graden.
Dinsdag domineert de zon het weerbeeld tijdens de dagperiode. Na een koude start met grondvorst, liggen de maxima slechts rond een graad of 10.
De volgende dagen komt er wat meer bewolking opzetten, waardoor het tijdens de nachten iets minder sterk afkoelt, al kan er af en toe nog grondvorst voorkomen. Overdag bereikt het kwik zo'n 13 graden. In de tweede helft van de week nemen de neerslagkansen stilaan toe. (Michel Nulens - Meteoservices)22945