Het weer: zomers, later onweerachtig

Een hogedrukgebied over onze streken zorgt voor overwegend droog weer en zomerse maxima. In de tweede helft van de week blijft het warm, maar wordt het vanuit het zuiden stilaan onweerachtig. Het volgend weekend komen de temperaturen op lagere waarden uit.
Vandaag domineren wolken enige tijd het weerbeeld, maar het is overwegend droog. Later in de namiddag is er meer zon bij maxima rond 24 graden.
Morgen zijn er flinke zonnige perioden, afgewisseld met enkele wolken. Het is aangenaam bij maxima rond 24 graden en er staat niet teveel wind.
Maandag wordt het zomers warm bij 25 graden. Er komen echter enkele buien vanuit het zuiden opzetten, maar die hebben wel een heel plaatselijk karakter.
Dinsdag wordt het flink zonnig met slechts enkele wolken en de maxima liggen rond 26 graden. Het blijft droog.
Woensdag zijn er zonnige perioden, afgewisseld met enkele stapelwolken. Het wordt zomers bij maxima rond 28 graden.
In de tweede helft van de week wordt het tijdelijk nog warmer, maar vanuit het zuiden komen er buien opzetten, lokaal met onweer. De huidige weermodellen geven zelfs indicatie op enkele hevige onweersbuien met rukwinden en hagel. Ook in het weekend vallen er nog enkele buien en het wordt dan ook wat minder warm. (Michel Nulens - Meteoservices)22298