Het weer: volgende week droger en warmer

In een noordwestelijke luchtstroming wordt koele, onstabiele en bij momenten gestoorde lucht aangevoerd. Het kwik presteert ondermaats en de neerslagkansen zijn hoog. In de tweede helft van de week stijgt de luchtdruk en wordt het droger en vooral warmer. Op de lange termijn lijkt een zomerse periode in de maak.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er komen een aantal stapelwolken opzetten die af en toe een bui kunnen lossen. Vooral rond de middag is de kans op een bui het grootst. Het is eerder fris bij maxima rond 17 graden.
Morgen bereikt het kwik hogere waarden met 20 of 21 graden. Er zijn echter veel stapelwolken en reeds op het einde van de voormiddag ontstaan er buien. Na de middag worden de buien frequenter, maar in de avond wordt het droger.
Maandag schuift een storing over onze streken met veel wolken en perioden van lichte regen. De regen wordt intenser rond de middag. Pas in de late namiddag wordt het droger met enkele opklaringen. Maxima rond 16 graden.
Dinsdag komt er wat rust in de atmosfeer. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af. Op een enkele lokale regenbui na, blijft het meestal droog en de maxima liggen rond 18 graden.
Woensdag is het vrij zonnig in de ochtend. Nadien komen er meer wolken opzetten, soms talrijk, maar het blijft droog. Het kwik komt wat hoger uit bij 20 graden.
In de tweede helft van de week is er meer zon en het wordt vooral een stukje warmer bij maxima rond 23 of 24 graden. Het droge weer houdt tijdens het weekend aan en na het weekend lijkt het kwik de zomerse waarde van 25 graden te kunnen overstijgen. (Michel Nulens – Meteoservices)21816