Koen werkt aan Skype-leren in vluchtelingenkamp

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Zondag 14 juni 2015
Koen werkt aan Skype-leren in vluchtelingenkamp
CVO-leerkracht Koen Timmers heeft de afgelopen maanden zijn horizon tot ver buiten De Verdieping verbreed. In april werd hij door Microsoft uitgenodigd om als Microsoft Expert Educator Fellow een week in het hoofdkwartier in Redmond te verblijven, samen met 250 andere educators uit 150 verschillende landen. Daar gaf hij presentaties over afstandsleren en het ontwikkelen van digitaal cursusmateriaal. Een onverwacht moment was een Skypegesprek met vluchtelingen uit het Kakuma vluchtelingenkamp in Kenia. Daar verblijven liefst 179.000 vluchtelingen, van wie 55% kinderen en minder dan de helft krijgt scholing. Microsoft installeerde enkele computers met internet én Skype in het kamp, een onderdeel van het 'Skype in the Classroom project'. Terug thuis startte Koen met zijn collega Expert Educators een project op om de leerkrachten van het kamp educatieve ondersteuning te bieden met afstandslessen. Tijdens een eerste les leerde hij hen werken met Skype, een volgende keer zullen het lessen wiskunde en wetenschappen zijn. Maar toen duidelijk werd dat de studenten één handboek moeten delen met vijf, besloten de leerkrachten nog een stap verder te gaan en via crowdfunding geld in te zamelen. Momenteel coördineert Koen Timmers de samenwerking tussen 11 landen: België, Denemarken, Noord-Ierland, VS, Oostenrijk, Spanje, Portugal, Finland, Litouwen, Griekenland en Nigeria, in een poging om met vereende krachten het verschil te maken voor de vluchtelingen van Kakuma. Voor info en steun: www.projectkakuma.com/nl.
Koen werkt aan Skype-leren in vluchtelingenkamp |Foto 1|Koen werkt aan Skype-leren in vluchtelingenkamp |Foto 2|
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
3/2
Voor: Raymond Claes
Van: Godelieve Hermans
Het vijftig jarig bestaan van de revue was dit jaar een grote topper IEDEREEN EEN DIKKE PROFICIAT. Doe zo nog vele jaren verder!!
27/1
Voor: Raymond Claes
Van: Tony Lespoix
Proficiat aan t Heusdens Volksteater voor 50 ste jubileum opvoering Van premiére gisteren t es zoe vér
15/1
Voor: Jimmy Stalmans
Van: Leon Maes
Bedankt JS Heating voor de snelle en correcte reparatie van onze verwarmingsketel. Dat is service!
29/9
Voor: Monique Mechelmans
Van: Marijke Mechelmans
Monique, nog even hard doorwerken en dan ben je klaar voor je nieuwe uitdaging "Pompon". Alvast heel veel succes met je nieuwe bloemenwinkel. Zus, ik ben trots op jou!