Het weer: minder warm

Langs de noordoostelijke flank van het hogedrukgebied der Azoren, wordt in westelijke hoogtestroming minder warme en soms gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het wordt hierbij licht wisselvallig met soms wat neerslag, maar er is ook ruimte voor af en toe zonneschijn.
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend steeds meer plaats voor de zon. Vooral na de middag is het flink zonnig en kan het kwik oplopen tot gemiddeld 17 graden. Er komt wel een matige noordelijke wind te staan.
Morgen zorgt een storing voor veel wolken. Een drupje regen is mogelijk, maar grote neerslaghoeveelheden worden er niet verwacht. Het wordt kouder bij 15 graden.
Zondag wisselen wolken en zon elkaar af. Het blijft overwegend droog en de maxima komen uit op 17 graden. De wind kiest voor het zuidwesten en voelt minder koud aan.
Maandag meldt zich een volgende storing met veel wolken en af en toe wat lichte regen. Er zijn echter ook langere droge perioden. Het kwik bereikt 17 graden.
Dinsdag kan er regen in de ochtend vallen, maar nadien wordt het al vlug droog en later volgen er opklaringen. Vooral na de middag is er geregeld wat zonneschijn bij maxima rond 16 graden.
De volgende dagen houdt het licht wisselvallige weer aan. Er zijn buien of soms perioden met regen, maar die worden afgewisseld door droog weer met wat zonneschijn. De maxima liggen meestal rond 16 of 17 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)21453