Het weer: tijdelijk veel zon

Na de doortocht van een zwakke storing, bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Hierbij is er ruimte voor de zon. Op het einde van de week komen we echter terecht in een westcirculatie met meer wind, geregeld regen en veel wolken. De temperaturen blijven aanhoudend te zacht voor de tijd van het jaar.
Vandaag zorgt een zwakke storing voor veel bewolking, waaruit soms een drupje motregen kan vallen. Het is bovendien mistig in de ochtend. Na de middag blijft het stilaan overwegend droog en volgen er enkele opklaringen. Maxima rond 9 graden.
Morgen is er kans op mist in de ochtend. Nadien is er ruimte voor de zon. Vooral na de middag is er veel zon bij maxima rond 7 graden.
Donderdag wordt het een stralend zonnige dag met nauwelijks wolken. Na een koude ochtend met lichte vorst, kan het kwik oplopen tot gemiddeld 10 graden. De wind wordt na de middag wel matig.
Vrijdag komt een storing opzetten met veel wolken en stilaan perioden met lichte regen. Tussendoor zijn er ook droge perioden. Het is winderig, maar de temperaturen zijn relatief hoog bij 10 graden.
Het weekend verloopt regenachtig, maar zacht bij maxima tussen 7 en 9 graden. Ook na het weekend houdt het wisselvallige en winderige weer aan. Daarbij valt er iedere dag wel wat regen of zijn er buien, evenwel afgewisseld met enkele opklaringen. Het blijft vrij zacht bij 8 graden en tijdens de nachten zijn de temperaturen eveneens positief. (Michel Nulens – Meteoservices)19577