Het weer: Na regen is er zon

Na de doortocht van een storing stijgt de luchtdruk en volgt er enige tijd droog weer met brede opklaringen. In een zuidelijke luchtstroming wordt daarbij zachte lucht aangevoerd. In het weekend bereiken nieuwe storingen onze streken en kan er behoorlijk wat neerslag vallen. Nadien wordt het kouder.
Vandaag schuift een storing in de loop van de ochtend over onze regio met perioden van regen, afgewisseld met drogere perioden. Pas later in de avond wordt het volledig droog. De maxima liggen rond 14 graden.
Morgen stijgt de luchtdruk en de zon kan het weerbeeld domineren. Er komen slechts enkele wolken voor. Het wordt aangenaam bij gemiddeld 14 graden en niet al te veel wind.
Vrijdag zijn er flinke zonnige perioden, evenwel afgewisseld door wolken. Een storing nadert vanuit het westen met later meer wolken. Het zou tot de avond kunnen droog blijven. Maxima rond 14 graden.
Zaterdag sleept een storing over onze streken met veel wolken en perioden van regen. Er komen echter ook drogere perioden voor en de maxima liggen rond 14 graden.
Zondag bereikt het kwik 13 graden. Het is wisselend tot zwaar bewolkt en er kan tijdelijk wat regen vallen. Later zou het meestal droog moeten zijn. Na het weekend gaat het kwik stelselmatig achteruit.
Op het einde van de week liggen de maxima rond 10 graden. Wolken domineren vaak en af en toe valt er een bui of wat regen, maar er zijn echter ook lange droge perioden. De wind is meestal zwak. Het wordt dus licht wisselvallig en wat minder zacht. (Michel Nulens - Meteoservices)17657