Het weer: zachter vanaf het weekend

In een zuidwestelijke luchtstroming wordt wisselvallig, maar stilaan zachter weer naar onze streken gestuurd. Na de doortocht van een storing, volgen er enkele dagen met droger, zonniger en vooral wat zachter weer.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken vanuit het westen. Tegen de middag gaat het regenen. Pas naar de avond toe wordt het droger. Maxima rond 10 graden en een matige wind.
Morgen kan het kwik oplopen tot 13 graden. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en het is meestal droog. Na de middag zijn er wat meer wolken.
Zondag domineren wolken aanvankelijk en een lokale bui is mogelijk. Na de middag zijn er echter meer opklaringen en blijft het overwegend droog. Het kwik kan tot 14 graden klimmen.
Maandag wordt een droge dag met geregeld zon en maxima rond 14 graden. In de avond komt er meer bewolking opzetten en tegen middernacht kan het wat regenen.
Dinsdag wisselen wolken en zon elkaar af. Bij momenten is er veel bewolking, maar de neerslagkansen zijn beperkt en het kwik kan oplopen tot 15 graden.
De volgende dagen blijft het vrij zacht bij 15 graden. Er komen wel meer wolken voor en de kans op een bui wordt groter. Op het einde van de week wordt het kouder en vooral volgend weekend nemen de neerslagkansen sterk toe. (Michel Nulens - Meteoservices)17606