Het weer: zacht herfstweer!

In een zuidwestelijke hoogtestroming wordt een storing naar onze regio getransporteerd en bereikt neerslag onze streken tegen de avond. Tot dan is het meestal droog. De volgende dagen staat er zacht en wisselvallig herfstweer op het programma, al gaan de temperaturen er in de loop van de week wat op achteruit.
Morgen is het nevelig in de ochtend en lokaal komt er mist en lage bewolking voor. Het kan geruime tijd duren alvorens dit ochtendgrijs is opgeruimd. Nadien zijn er enkele opklaringen en het is overwegend droog. Na de middag neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten, tegen de avond gevolgd door regen. De maxima liggen rond 18 graden en de zwakke wind wakkert aan tot matig.
Maandag is het regenachtig in de ochtend. Nadien wordt het droger, maar na de middag komen er buien opzetten. Er is kans op onweer bij 20 graden.
Dinsdag is het mistig in de ochtend. Nadien volgen er enkele opklaringen en is het meestal droog. Maxima rond 17 graden.
Woensdag domineren wolken vaak, maar op een enkele bui na, is het meestal droog. De maxima liggen rond gemiddeld 18 graden en er staat niet al te veel wind.
Donderdag is het zwaar bewolkt en later volgt er wat regen vanuit het westen. Na de middag zijn er enkle opklaringen, maar die worden afgewisseld door enkele buien. Maxima rond 18 graden.
Vrijdag kunnen er enkele buien vallen, maar in de loop van de dag wordt het droog en zijn er wat meer opklaringen. Maxima rond 19 graden.
In het weekend zou het overwegend droog moeten blijven en het wordt iets zachter bij maxima die richting 20 graden uitkomen. Er staat wel een matige wind. (Michel Nulens - Meteoservices)17355