Het weer: na het weekend weer zonniger

Bij de overgang van het ene drukgebied dat onze streken verlaat, naar een ander hogedrukgebied na het weekend, kunnen verzwakte storingen onze region aandoen met meer wolken en wat hogere neerslagkansen.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld en in de ochtend is het mistig. Later kan er af en toe een regenbui vallen, al zijn er tussendoor lange droge perioden en na de middag zijn er ook enkele opklaringen. De maxima liggen rond 22 graden.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het blijft meestal droog en de maxima liggen rond 21 graden. Tegen de avond worden de opklaringen breder.
Maandag kan de zon, na het opruimen van mistbanken in de ochtend, het weerbeeld domineren. Met een zwak briesje uit het noorden wordt wat koelere lucht aangevoerd en de maxima liggen dan ook rond 20 graden.
Dinsdag is er opnieuw veel zon en zijn er slechts enkele wolken. Na een koele nacht met minima rond 8 graden, klimt het kwik tot een graad of 20.
De volgende dagen zorgt een hogedrukgebied voor flink wat zon, al zijn er af en toe wel wolkenvelden. In de ochtend is er kans op mist, maar nadien kan de zon meestal doorbreken. De neerslagkansen blijven laag en de maxima liggen meestal rond 20 graden. Volgend weekend nemen de neerslagkansen stilaan toe. (Michel Nulens - Meteoservices)17011