Het weer: gevoelig koeler!

Na de doortocht van een storing bereikt gevoelig koudere lucht onze regio in het weekend. Bovendien voeren depressies en storingen de boventoon en staat er ons een wisselvallige periode te wachten met hoge neerslagkansen. Af en toe is er wel ruimte voor de zon.
Morgen is het zwaar bewolkt in de ochtend met kans op wat regen of enkele buien. Het wordt echter geleidelijk aan droog en de zon kan door de wolken breken. Na de middag is het droog met zonnige perioden. De maxima liggen rond 24 graden.
Zondag bereikt het kwik 25 graden, maar het is erg wisselvallig met geregeld een aantal buien. Daarbij is er reeds van in de ochtend kans op onweer.
Maandag is het meestal droog in de ochtend met opklaringen. Nadien zijn er talrijke stapelwolken en er vallen enkele buien. Het kwik stagneert op 20 graden.
Dinsdag is het wisselend bewolkt en in de loop van de dag komen er enkele buien opzetten. De maxima liggen rond 20 graden.
Ook de tweede helft van de week verloopt wisselvallig met geregeld wat regen of buien. Het is eerder fris bij maxima rond gemiddeld 20 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)16762