Het weer: het wordt kouder!

Nog enkele dagen domineren zachte, maar gestoorde luchtstromingen over onze streken. Na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droger, maar ook kouder weer. De kans op grondvorst of vorst neemt daarbij toe.
Vannacht is het lange tijd droog, maar na middernacht komt er meer bewolking opzetten en vanuit het westen volgen er regen of buien, lokaal vergezeld van onweer. De minima liggen rond 10 graden en er staat een matige wind.
Morgen valt er regen in de vroege ochtend en een donderslag is mogelijk. Nadien wordt het droog en volgen er opklaringen. Het kwik bereikt gemiddeld 13 graden. Donderdag brengt een storing veel wolken en perioden van regen met zich mee. Het is wel nog steeds zacht bij 12 graden, al staat er vrij veel wind.
Vrijdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er is ruimte voor de zon, maar soms kunnen de wolken domineren. Het blijft meestal droog en de maxima liggen rond 10 graden.
Het weekend verloopt meestal droog, al is er op zaterdag wel een bui mogelijk. Zondag is de zon meer aanwezig, maar het wordt kouder bij 7 graden. Na het weekend gaat het kwik verder achteruit en halfweg de week is er kans op grondvorst of lichte vorst. Vanaf dinsdag blijft het overwegend droog. (Michel Nulens - Meteoservices)15008