Het weer: het wordt kouder!

Storingen en depressies staan aanvankelijk nog op het programma, maar op het einde van de week gaat de luchtdruk stijgen en wordt het droger. Er wordt dan echter ook koudere lucht aangevoerd, waarbij het kwik weer een stukje lager uitkomt.
Vandaag is het droog in de ochtend en er is ook ruimte voor de zon. Later komt er wat meer bewolking opzetten en is een bui niet uitgesloten. Tegen de avond wordt het echter betrokken en gaat het vanuit het westen regenen. Maxima rond 11 graden.

Morgen domineren wolken en van tijd tot tijd valt er lichte regen. Na de middag zijn er opklaringen, maar deze worden nu en dan afgewisseld door enkele buien. In de avond blijft het evenwel overwegend droog. Maxima rond 10 graden.
Maandag lijkt een droge dag te worden met geregeld zonneschijn. Het kwik bereikt gemiddeld 11 graden en er staat weinig wind. In de avond gaat het regenen.
Dinsdag is het betrokken en er valt af en toe lichte motregen. Na de middag en in de avond wordt er meer regen verwacht. De maxima komen uit op 9 graden.
Woensdag en donderdag is het wisselvallig, maar op het einde van de week en het volgende weekend stijgt de luchtdruk. Het wordt droger en er is weinig wind. De zon krijgt geregeld ruimt om tevoorschijn te komen, maar met de aanvoer van koudere lucht gaat het kwik enkele graden achteruit. (Michel Nulens - Meteoservices)14493