Het weer: warmer!

Het opbouwen van een hogeluchtdrukgebied over onze streken gaat gepaard met meer zon en hogere temperaturen. Tijdens het weekend kunnen storingen onze streken bereiken met toenemende neerslagkansen, maar het warme weer houdt aan.
Morgen is het eerst flink zonnig. Gaandeweg de voormiddag komen er meer stapelwolken opzetten, die in de latere namiddag hier en daar kunnen uitgroeien tot een bui. Op vele plaatsen blijft het echter droog. De maxima liggen rond 22 graden.
Donderdag is het wisselend en later zelfs zwaar bewolkt. Er wordt echter warme lucht aangevoerd, waarbij het kwik kan oplopen tot 25 graden. Op een enkele lokale bui na, blijft het meestal droog.
Vrijdag zijn er flinke zonnige perioden. In de namiddag komen er echter een aantal buien opzetten, al is er tussendoor nog steeds ruimte voor de zon. Het is zomers warm bij 26 graden. Tegen de avond is ook een donderslag mogelijk.
Zaterdag kan het kwik 26 graden bereiken. De zon maakt in de loop van de dag plaats voor toenemende wolken. Vooral na de middag is een regendruppel niet uitgesloten, al is het meestal droog.
Zondag domineren wolkenvelden en van tijd tot tijd valt er wat regen of een bui. Later in de namiddag blijft het meestal droog en zijn er ook opklaringen. De maxima liggen rond 23 graden.
Na het weekend is er meer zon en het kwik komt rond 26 of 27 graden te liggen. Het blijft overwegend droog, maar op sommige dagen is een bui niet geheel uitgesloten. De zomer is dan toch nog niet op zijn einde. (Michel Nulens - Meteoservices)13741