Het weer: de lente is in aantocht!

In een zuidwestelijke, relatief zachte luchtstroming, worden storingen op geregelde tijdstippen naar onze streken gestuurd. Het kwik komt op hogere waarden uit, maar de hoge neerslagkansen zijn ook inbegrepen. In het weekend bouwt een hogedrukgebied op en krijgt de zon de bovenhand. De temperaturen bereiken dan ook lentewaarden.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en een storing zorgt voor een tijdlang regen. Tegen de avond gaat de regen over in buien. Maxima rond 12 graden.

Morgen is het zwaar bewolkt en er kan lokaal een bui vallen. In de avond gaat het langere tijd regenen. De maxima liggen rond 12 graden.
Donderdag wordt een sombere dag met veel bewolking. Daarbij wisselen drogere perioden af met periodiek wat lichte motregen of een drupje regen. Het kwik komt een graadje hoger uit.
Vrijdag liggen de maxima rond 14 graden. In de ochtend is het zwaar bewolkt met wat lichte regen of motregen. Na de middag volgen er enkele opklaringen, maar die wisselen af met plaatselijke buien. Een donderslag is zelfs mogelijk.
Zaterdag wordt het een stukje warmer bij 16 graden. Er zijn echter talrijke wolken en een lokaal drupje regen is mogelijk. Nadien blijft het droog en kan de zon doorbreken.
Zondag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Naarmate de dag vordert is er steeds meer zon. Het kwik bereikt 20 graden en mogelijk kan het zelfs nog iets warmer worden.
De volgende dagen zorgen drukstijgingen voor droog en zonnig weer. Daarbij komt de wind uit het zuiden tot het zuidwesten en zijn we vertrokken voor een periode met warm weer. De maxima liggen meestal in de buurt van 20 graden. De lente start nu helemaal. (Michel Nulens - Meteoservices)12889