Het weerbericht: tijdelijk zachter

Het wordt tijdelijk zachter weer, meldt weerman Michel Nulens:
Na de doortocht van een storing die een portie sneeuw bij had, kan een uitloper van het hoog der Azoren tijdelijk het weerbeeld in onze streken domineren. Depressies en storingen kunnen later in het weekend echter neerslag brengen, maar zorgen wel voor tijdelijk zachter weer. In de tweede helft van de week lijkt koude lucht opnieuw over onze regio te stromen.
Vandaag dooit de sneeuw in de namiddag bij temperaturen rond 3 graden. Er is nog kans op een winterse bui, maar meestal blijft het droog. De nacht wordt echter zeer koud bij brede opklaringen en minima rond -5 graden.
Morgen/zaterdag is er, na het opruimen  van lokale nevel of mist, flink wat zon. Het kan zelfs enige tijd helder weer zijn. Het is echter zeer koud bij maxima rond het vriespunt. Er staat weinig wind.
Zondag zorgen storingen voor veel wolken met periodiek regen. Na een drogere periode komt er later in de namiddag opnieuw meer regen opzetten. Het is zachter bij 5 graden.
Maandag komen er buien opzetten. Deze kunnen in de ochtend en avond, als de temperatuur lager is, een winters karakter hebben. Overdag zijn het regenbuien. Maxima rond 5 graden.
Dinsdag blijft het meestal droog, maar er zijn zwaar bewolkte perioden met slechts af en toe een opklaring. De maxima liggen rond 2 graden.
De volgende dagen lijkt het wel droog te blijven, maar koude lucht van polaire oorsprong bereikt onze streken waarbij het kwik nog maar nauwelijks boven het vriespunt uit komt. Tijdens de nachten gaat het algemeen vriezen, later is er zelfs kans op strenge vorst.
12024