Het weer: zomerse temperaturen

De weergoden zijn ons dit weekend goed gezind en hebben onvervalste zomerse temperaturen in petto. Dit danken we aan een hogedrukgebied met kern over de Benelux. Na het weekend evacueert het hogedrukgebied naar het oosten en stilaan kunnen storingen onze regio bereiken met toenemende neerslagkansen.
Vandaag is het zonnig en warm met nauwelijks wolken. Het kwik klimt tot 25 graden en er staat niet al te veel wind.
Morgen kan de zon het weerbeeld domineren van de vroege ochtend tot de avond. In de loop van de namiddag zijn er wel enkele hoge wolkenvelden mogelijk, maar die hinderen nauwelijks. Het wordt zomers warm bij 27 graden.
Zondag lijkt voorlopig de warmste dag op rij te worden. Het kwik kan oplopen tot 28 en misschien wel 29 graden. Uiteraard gebeurt dit met een stralende zon en een zwak zuidelijk briesje.
Maandag komt er in de namiddag meer bewolking opzetten, maar er is eerst nog flink wat zon. In de avond of nacht volgt er lichte regen. Het wordt echter nog warm bij 27 graden.
Dinsdag zijn er wolkenvelden, maar het is eerst overwegend droog. Later ontstaan er buien en in de avond volgt er regen. Maxima rond 23 graden.
De volgende dagen doet het kwik het een stuk minder goed bij maxima net onder 20 graden. De neerslagkansen zijn bovendien erg hoog en er is meer wind. Sommige weermodellen voorzien in het weekend opnieuw wat beter weer, maar andere spreken dit tegen. De tendens is echter wel dat het terug iets warmer wordt. (Michel Nulens - Meteoservices)11341