Het weer: volgende week warmer!

Aan de voorzijde van een storing zorgt een mobiele wig voor overwegend droog weer. In koele luchtstromingen presteert het kwik echter ondermaats. De volgende dagen houdt het wisselvallige weer aan, maar in de tweede helft van volgende week komen de maxima wel hoger uit.
Morgen wordt de beste dag van het weekend. Het is overwegend droog en wolken en zon wisselen elkaar af. Er bestaat slechts een kleine kans op een bui en de maxima liggen rond 20 graden.
Zondag schuift een storing over onze streken met veel wolken en perioden van lichte regen. Tegen de avond wordt er meer intense regen verwacht. Maxima rond 19 graden.
Maandag kan er in de vroege ochtend wat regen vallen en is het mistig. Nadien zijn er opklaringen en op een enkele bui na, blijft het meestal droog. Maxima rond 18 graden.
Dinsdag is er kans op mist in de ochtend. Nadien zijn er opklaringen en het kwik bereikt gemiddeld 20 graden. Er staat weinig wind uit een westelijke sector.
Woensdag gaat het regenen en ook de volgende dagen is het nog vrij wisselvallig, maar de temperaturen komen een stukje hoger uit en er is af en toe ook ruimte voor de zon. (Michel Nulens - Meteoservices)10856