Porsche domineert 24 Uur van Zolder

Voor 26.000 toeschouwers is de 24 uren van Zolder vandaag geëindigd met een triomf voor Porsche. Niet minder dan acht Porsches eindigden in de eerste tien. Het volledige podium was trouwens voor Porsche.
Op het hoogste schavotje stond het team Couwberghs-Maes-"Heinz"-Sluys, die hun race rustig hadden ingedeeld. Zes uren voor het einde namen zij de leiding om die niet meer af te staan. Leuk detail is dat Ruben Maes exact 15 jaar na zijn vader Rudy Maes in een Porsche de 24 uren van Zolder op zijn naam schrijft.
Het team Lagrange-Nelissen Grade-Verbiest-Leest van First Motorsport kwam nooit in de buurt maar ook zij namen geen enkel risico om hun tweede plaats in gevaar te brengen. Bovendien konden zij profiteren van het uitvallen van enkele favorieten.
Voor de derde plaats werd er gebikkeld tot aan de finish. Tot één uur voor de finish reed de Ferrari van het team Bouvy comfortabel op een derde plaats, maar doordat de pneumatische krik het niet meer deed ging er bij de laatste pitsstop kostbare tijd verloren. Bovendien moest de wagen zonder nieuwe banden de pits verlaten. De Fin Markus Palttala kon zodoende zonder forceren het gat met de Ferrari dichtrijden en Fred Bouvy de derde plaats ontfutselen.
De laatste uren werd er nog een ravage aangericht in de bovenste helft van de stand. Zo kreeg de Viper van Koen Wauters nog af te rekenen met problemen aan achtereenvolgens de achterbrug en het differentieel. Dit laatste euvel betekende meteen de opgave.
Ook het team van Penders bleef in de finale niet gespaard. Het onheil situeerde zich aan de koppeling. De herstelduur betekende meteen het verlies van een podiumplaats.