Bedrijvengids onder vuur in Beringen

Bedrijvengids onder vuur in Beringen

Een bedrijf uit Heusden-Zolder ligt onder vuur in Beringen. Het gaat om de uitgever van de editie Beringen van de Helloo lokale bedrijvengids. Die is deze week in de brievenbussen beland. Maar hij staat vol met fouten. "De lokale Bedrijvengids Beringen vergeet nogmaals Studio Maurice als fotograaf te vermelden, één van de weinige professionele fotografen met handelszaak in Beringen. Wij bestaan sinds 1975. Vorig jaar is ons na een email beloofd om ons dit jaar niet te vergeten... tevergeefs", klaagt Cindy Lekens van Studio Maurice. 

Onze collega in Beringen heeft de gids verder bekeken en vastgesteld dat Foto Daemen wel vermeld staat bij de fotografen terwijl de zaak al jaren gesloten is. Ook bij de rubriek cafés staan zaken die al jaren dicht zijn zoals café Biscop in Paal en De Mooie Molen in Beverlo. Andere cafés die nog open zijn, staan er dan weer niet in. 
"Wij kopen die gegevens aan en onze vertegenwoordigers doen hun best om de lijst zo volledig mogelijk te maken maar voor een grote stad als Beringen is dat niet simpel. Achteraan in het boekje staat een formulier om gegevens aan te vullen", zegt de uitgever. 

Het stadsbestuur van Beringen neemt afstand van de gids en wijst erop dat het enkel om reclame verkopen te doen is. Eerder is zo’n gids ook in Heusden-Zolder verspreid, daar is tot nu toe bij UNIZO nog maar één klacht bekend. UNIZO-Limburg van zijn kant blijft ondernemers waarschuwen voor allerlei malafide uitgevers van telefoongidsen en aanverwanten.
47403